Použijte 1 lžičku sypaného čaje na 150 ml vody. Čaj zalijte vodou o teplotě 100 stupňů Celsia a nechte jej louhovat 3 až 5 minuty.
Pro plnější chuť doporučujeme použít více čajových lístků nebo prodloužit dobu louhování. Čajové lístky je možné přelít vroucí vodou znovu. Získáme sice nálev slabší barvy, který ale neztrácí nic ze své výtečné chuti.
 | 3 až 6g |
 | 100 °C |
 | 3 až 5 minut |
| |
COOKIES Z VANILKY A ROOIBOSU
50 grams sugar
2 polévkové lžíce čaje rooibos
1 ks vanilkový lusk 
150g mouky
30g moučkového cukru
1/4 čajové lžičky soli
1 čajová lžička vanilky
2 čajové lžičky mléka
120g nesoleného mléka
1 1/2 polévkové lžíce třtinového cukru
Postup:
Na rozehřátou pánev přidáme Rooibos a pražíme cca 2 minuty (ne moc do tmava). Přendáme do mísy a necháme vychladnout.
Z ingrediencí v robotu připravíme těsto, které přendáme na třtinovým cukrem posypaný vál. Vyválíme pravidelný váleček.
Pečeme po dobu 12 minut dokud nezačnou hnědnout.
větvičky a listy bio rooibosu (Aspalathus linearis)
Výživové údaje na 100 ml: energetická hodnota 18 kJ/ 4 kcal,
tuky 0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g),
sacharidy 0 g (z toho cukry 0 g),
bílkoviny 0 g,
sůl 0.03 g.