POŠTOVNÉ ZDARMA (PPL) pro objednávky nad 1200kč Více informací
Brazilské čaje

K nejznámějším zástupcům jihoamerických čajů patří Lapacho a Yerba Maté.


Brazílie je, podobně jako Jižní Afrika, známá svou produkcí tzv. čajů – nečajů. Jejich nejznámějšími zástupci jsou jihoamerické Lapacho a brazilské Maté.

Čaj Lapacho se získává z červené kůry stejnojmenného stromu, který roste převážně na území Brazílie. Čaji Lapacho se přezdívá nápoj Inků a kromě svěží chuti patří k jeho hlavním přednostem také pozitivní vliv na obranyschopnost našeho organismu. Připisují se mu i významné léčivé schopnosti, a to zejména při horečnatých onemocněních, zánětech průdušek, ledvin nebo žaludku. Čaj Lapacho působí protizánětlivě a posiluje srdce a krevní oběh. Denní doporučená dávka jsou 2 až 3 šálky čaje denně.

Čaj Yerba Maté je nápoj získávaný z větví a listů cesmíny paraguajské, stálezeleného stromu, který dorůstá výšky až 15 metrů. Cesmína paraguajská se pěstuje na území Jižní Ameriky a odvar z jejich listů je znám především svými povzbuzujícími účinky. Ačkoli obsahuje jen velmi malé množství kofeinu, podporuje činnost naší nervové soustavy, urychluje metabolismus a výrazně posiluje obranyschopnost našeho organismu. K velkým pozitivům čaje Maté patří také fakt, že potlačuje pocit hladu, a proto je hojně využíván při redukci váhy.

Čaj Maté je výjimečný také díky způsobu, kterým se připravuje. Podle tradičního jihoamerického způsobu přípravy Maté by se čaj měl podávat v nádobě z vydlabané dýně s úzkým hrdlem, které se říká kalabasa. Čaj se poté pomalu upíjí speciální kovovou nebo bambusovou děrovanou slámkou, která se nazývá bombilla a funguje zároveň jako sítko. Čaj Maté nejen povzbuzuje naše tělo i mysl, ale navíc zahání hlad a urychluje spalování tuků.

Brazilské čaje

Filter
Nastavit sestupně

10 položek

na stránce
Filter
Nastavit sestupně

10 položek

na stránce