rooibos červený - sypaný čaj

  • rooibos červený - sypaný čaj
  • Rooibos červený Bio

Rooibos Červený

Dostupnost: Skladem

59,00 Kč

Rooibos je velmi oblíbený nejen kvůli své sladké chuti, ale i díky obsahu velkého množství zdraví prospěšných látek. Neobsahuje žádný kofein, je tedy vhodný pro děti, těhotné a kojící ženy.


Země původu: Jihoafrická republika

* Povinná pole

59,00 Kč

Lahodný čaj červené barvy s mírně nasládlou příchutí Rooibos se vyrábí z keře Aspalathus linearis, který se pěstuje pouze na malém území v provincii Západní Kapsko v Jižní Africe.


Lístky keře se sbírají, drtí a následně procházejí oxidací, která způsobuje jejich výraznou červenohnědou barvu. Rozlišujeme Rooibos červený – fermentovaný a Rooibos zelený – nefermentovaný. Ve své domovině v Jižní Africe je Rooibos užíván jako lék na zmírnění dětské koliky, alergií, astmatu a kožních problémů. Popíjí se zde výhradně s mlékem a cukrem.

 

Rooibos obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek. Mimo jiné vitamín C, antioxidanty a velké množství železa. Jeho pravidelné popíjení snižuje vysoký krevní tlak, snižuje hladinu cholesterolu a působí jako prevence proti různým druhům rakoviny. Neméně důležitý je jeho účinek proti stresu. Látky v něm obsažené podporují vznik hormonu serotoninu, tzv. hormonu štěstí, který zmírňuje bolesti hlavy, deprese a poruchy spánku.

Použijte 1 lžičku sypaného čaje na 150 ml vody. Čaj zalijte vodou o teplotě 100 stupňů Celsia a nechte jej louhovat 3 až 5 minuty.


Pro plnější chuť doporučujeme použít více čajových lístků nebo prodloužit dobu louhování. Čajové lístky je možné přelít vroucí vodou znovu. Získáme sice nálev slabší barvy, který ale neztrácí nic ze své výtečné chuti.

3 až 6g
100 °C
3 až 5 minut

COOKIES Z VANILKY A ROOIBOSU 

50 grams sugar

2 polévkové lžíce čaje rooibos

1 ks vanilkový lusk  COOKIES Z VANILKY A ROOIBOSU

150g mouky

30g moučkového cukru

1/4 čajové lžičky soli

1 čajová lžička vanilky

2 čajové lžičky mléka

120g nesoleného mléka

1 1/2 polévkové lžíce třtinového cukru

Postup:

Na rozehřátou pánev přidáme Rooibos a pražíme cca 2 minuty (ne moc do tmava). Přendáme do mísy a necháme vychladnout.

Z ingrediencí v robotu připravíme těsto, které přendáme na třtinovým cukrem posypaný vál. Vyválíme pravidelný váleček.

Pečeme po dobu 12 minut dokud nezačnou hnědnout.