Matcha Cheesecake

Ingredience:

- 75g másla
- 5g Agar Agar (rostlinná želatina)
- 50ml vody
- 150g máslových sušenek
- 250g mascarpone
- 100g třtinového cukru
- 2 polévkové lžíce čaje Matcha
- 150g bílého jogurtu
- 250ml smetany
 


Příprava 

Sušenky na jemno rozemeleme a společně s rozpuštěným máslem vypracujeme těsto.
Do předem vymazané dortové formy natlačte rovnoměrnou vrstvu těsta ze sušenek a dejte odstát do lednice.
Smícháme mascarpone, cukr, jogurt a postupně přidáváme čaj Matcha.
Vyšleháme smetanu, ale ne moc do tuha. Ve vodě rozmícháme želatinu a přivedeme k varu.
Po uvaření želatinu vmíchame do hmoty a nakonec přidáme vyšlehanou smetanu. Rozetřeme na z lednice odpočatý korpus a celé necháme minimálně 5 hodin odstát. Nejlépe přes noc, protože nejlepší chuť je druhý den.

 

matcha cheesecake

Matcha Cheesecake