Sypaný černý čaj s vanilkou

  • Sypaný černý čaj s vanilkou

Vanilka Bourbon - Černý čaj

Dostupnost: Skladem

79,00 Kč
Čaj Vanilka Bourbon v sobě spojuje dvě zdánlivě nespojitelné věci – povzbuzení a relaxaci. Díky obsahu kofeinu černý čaj povzbuzuje naše tělo a dodává mu energii. Naopak vůně vanilky, díky aromatickým látkám v ní obsažených, dokáže harmonizovat naše smysly a účinně odbourávat stres. Toto jedinečné spojení činí z čaje Vanilka Bourbon lahodný nápoj, který povzbudí tělo a pohladí duši.

Země původu: Srí Lanka

* Povinná pole

79,00 Kč

Dopřejte si povzbuzení i relaxaci v jediném doušku díky kvalitnímu černému čaji, kterému dodává na výjimečnosti krásná a opojná vůně vanilky.


Čaj Vanilka Bourbon pochází ze Srí Lanky, kde největší část čajové produkce tvoří právě černé čaje. Čajové lístky jsou zde sbírány ručně třikrát za rok, následně jsou lístky ručně rolovány a zoxidované se suší v pecích z jílu. Ceylonské čaje, jak se čajům ze Srí Lanky také říká díky dřívějšímu názvu ostrova, vynikají svou jemnou citrusovou příchutí a jsou používány zejména do různých čajových směsí, z nichž jedna z neoblíbenějších je právě Vanilka Bourbon.

Většina produkce čajových lístků ze Srí Lanky míří do západních zemí, kde je pod pojmem čaj ve většině případů myšlen čaj černý. Oproti ostatním druhům čajů vyniká černý čaj svou kvalitou a díky oxidaci čajových lístků také typicky silnou chutí a výraznou vůní, kterou si dokáže uchovat po dlouhé měsíce a při správném skladování i roky.

Pominout nesmíme ani pozitivní účinky černého čaje na naše zdraví. Pravidelná konzumace černého čaje přispívá ke snížení cholesterolu, zmírnění depresí a k celkovému zlepšení nálady. Díky obsahu kofeinu černý čaj snižuje únavu, stimuluje srdeční i mozkovou činnost a posiluje obranyschopnost našeho organismu.

Použijeme 1 lžičku sypaného čaje na 150 ml vody a zalijeme jej vodou o teplotě 100 stupňů Celsia. Čaj necháme louhovat 2 až 3 minuty.

Pro plnější chuť doporučujeme použít více čajových lístků nebo prodloužit dobu louhování.

3 až 6g
100 °C
2 až 3 minuty