Ayurvédský čaj, známý také jako Masala či Yogi čaj, pochází z Indie, kde je pro svou sladkou chuť a lehce euforizující účinek velmi oblíbený. Jeho základ tvoří směs koření složená ze skořice, hřebíčku, zázvoru, kardamonu a bílého pepře, která dokáže tělo krásně prohřát.
Země původu: Indie
Načerpejte nové síly s Ayurvédským čajem, ve kterém se snoubí neodolatelně sladká chuť s vůní exotických dálek.
Za své jméno vděčí čaj prastarému indickému lékařskému učení Ayurvéda, nejucelenějšímu lékařskému systému na světě. Ayurvéda je založená na principech přírodního lékařství a jejím cílem je udržet zdravé nejen tělo, ale i mysl a ducha. Slovo Ayurvéda pochází z indického sanskrtu, jednoho z nejstarších jazyků na světě a je překládáno jako „nauka o životě”.
Ayurvédský čaj je v Indii znám již po staletí a zmínky o něm byly nalezeny již v prvních ayurvédských textech. Do širšího povědomi mimo Indii se tento čaj dostal až v 70. letech 20. století díky Yogi Bhajanovi, indickému duchovnímu mistru Kundalini jógy známé také pod názvem Jóga vědomí. V roce 1969 přicestoval Yogi Bhajan do USA, kde začal jógu vyučovat. Své studenty vždy hostil tradičním ayurvédským čajem, který jim natolik zachutnal, že se rozhodli jej pojmenovat Yogi čaj a vzdát tak úctu svému učiteli. Čaj byl nejprve podáván v síti indických restaurací, které založili Bhajanovi stoupenci v USA. Známost čaje rychle rostla, stejně jako poptávka po něm a proto se výrobci rozhodli začít čaj exportovat, díky čemuž je dnes Ayurvédský (Yogi) čaj znám po celém světě.
Vroucí vodou zalejte směs v poměru 10 g (cca 6 zarovnaných čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 7 minut louhovat. Poté přeceďte.
Složení: bio skořice, bio zázvor, bio kardamom, bio hřebíček, bio černý pepř. Může obsahovat stopy skořápkových plodů.
Výživové údaje na 100 ml: energetická hodnota 18 kJ/ 4 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g), sacharidy 0 g (z toho cukry 0 g), bílkoviny 0 g, sůl 0.03 g.
Výrobce: Gringos & Tea s.r.o., Žižkova 703/72, Ústí n/L, 400 01
Skladování: Uchovejte v temnu a suchu
Minimální trvanlivost: 2 roky
Login and Registration Form