Lapacho se Získává drcením červené kůry stromu Lapacho, latinsky Tabebuia serratifolia, který pochází z Jižní Ameriky a roste zejména na území Argentiny, Brazílie, Bolívie, Paraguaje a Peru. Stromy dorůstají do výšky až 20 metrů a nejstarší z nich jsou staré neuvěřitelných sedmset let.
Země původu: Brazílie
Kůra ze stromu lapacho (Tabebuia impetiginosa) je zpracovávána v potravinářském standardu, avšak dle vyhlášky č. 58/2018 Sb, která platí od 1. 11. 2018, nesmí být použita jako potravina či doplněk stravy. Kůru tedy dodáváme pouze jako surovinu k vnějšímu použití a k dalšímu zpracování (např. v kosmetice).
Lapacho si připravíme zalitím 1 až 2 lžící Lapacha, které zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Na mírném ohni čaj 5 minut povaříme a necháme dalších 15 minut louhovat.
Složení: Lapacho (100% Tabebuia impetiginosa) sušený pomeranč. aroma
Výživové údaje na 100 ml: energetická hodnota 18 kJ/ 4 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g), sacharidy 0 g (z toho cukry 0 g), bílkoviny 0 g, sůl 0.03 g.
Výrobce: Gringos & Tea s.r.o., Žižkova 703/72, Ústí n/L, 400 01
Skladování: Uchovejte v temnu a suchu
Minimální trvanlivost: 2 roky
Login and Registration Form