Objevujte s námi chuť umami při klasické přípravě čaje Matcha tak i při pečení a vaření slaných či sladkých jídel. Naše Matcha Culinary je velmi kvalitní japonský zelený čaj z organických zahrad vyráběný rozemletím těch nejkvalitnějších čajových lístků tenča na jemný prášek.
Země původu: Japonsko (Kagoshima)
Unikátní práškový čaj Matcha s příjemně nahořklou chutí a tisíciletou historií. V Japonsku se vyrábí již od 12. století a dříve byl připravován výhradně při věhlasných japonských čajových ceremoniích. Dnes skvěle slouží také jako přísada při pečení, pro které se hodí díky výraznému aroma, které se neutopí v dalších přísadách a zůstane vždy silné.
Chcete-li si čaj Matcha připravit stejným způsobem jako japonští čajoví mistři, je nutné se vybavit nezbytným nádobím. Tím nejdůležitějším, co budete potřebovat, je bambusová metlička zvaná časen (Chasen), bez které není možné čaj dokonale rozšlehat. Dále je potřeba čajová miska čawan (Chawan), ve které se Matcha tradičně připravuje, bambusová lžička čašaka Chashaku, určená k nabírání čajového prášku, lněný ubrousek čakin na vysušení misky a dózička čaire na uchování čajového prášku.
Misku nejdříve důkladně vypláchneme horkou vodou, aby se dobře prohřála. Do horké vody zároveň v misce namočíme metličku, aby ze zvlhčila. Vodu vylijeme a misku vytřeme do sucha. Odměříme potřebné množství čajového prášku, vložíme jej do misky a pomalu a rovnoměrně jej zalijeme horkou vodou. Na dně misky se utvoří žmolky, které je potřeba vyšlehat. Čaj je připraven, jakmile jsou rozšlehány všechny žmolky a na povrchu se utvoří souvislá pěna. Chuť čaje Matcha je výjimečně plná, příjemně nahořklá a travnatá.
Složení: práškový BIO zelený čaj
Výrobce: Gringos & Tea s.r.o., Žižkova 703/72, Ústí nad Labem, 400 01
Skladování: Uchovejte v temnu a suchu
Minimální trvanlivost: 2 roky
Login and Registration Form