Naše Hojicha je namleta z těch nejkvalitnějších lístků tradičního japonského čaje Sencha. Díky své nasládlé chuti a minimu kofeinu se tato prášková forma nabízí jako ideální doplněk pro pestrou škálu jídel a dezertů během celého dne. Skvěle ji využijete coby přísadu pro pečení, vaření i do míchaných drinků.
Země původu: Japonsko
Nad prvním nálevem praženého čaje Hojicha [hódžiča] se japonští obchodníci sešli už téměř před 100 lety v okolí Kjóta. Skvěle doplní ranní snídani i klidný večer nad roličkou suši. Ve své práškové podobě je nedílnou součástí každé východní kuchyně — čokoládu nebo koláče s Hojichou si zamilujete.
Chemická reakce vyvolaná pražením rovněž snižuje hladinu kofeinu, takže si čaj můžete bez obav vychutnat třeba před spaním. I přesto se jistě někomu při prvním ochutnání vybaví také aroma kávy. Také díky tomu je Hojicha skvělým doplňkem každého dobrého jídla.
V překladu znamená Hojicha doslova pražený čaj. Poprvé se objevila ve 20. letech minulého století, když se ekonomicky smýšlející obchodníci pustili do pražení čajových větviček, které byly dříve převážně vyhazovány jako nechtěný odpad. Unikátní čaj ale zachutnal a velmi rychle se rozšířil do celého Japonska. Na ty nejlepší sklizně dnes údajně narazíte především na západním ostrově Kjúšú odkud mj. pochází i ta naše, jemně namletá na kamenech tak, jako oblíbená Matcha.
Výrobce: Gringos & Tea s.r.o., Žižkova 703/72, Ústí nad Labem, 400 01
Skladování: Uchovejte v temnu a suchu
Minimální trvanlivost: 2 roky
Login and Registration Form