Porcelánové čajové nádobí pochází z Číny a původně bylo určeno výhradně pro potřeby čínského císařského dvora. Ten, komu dnes vděčíme za možnost vychutnat si čaj z porcelánových šálků není nikdo jiný, než světoznámý mořeplavec Marco Polo.
Ten jako první přivezl porcelán do Evropy a to už ve 13. století. Dnes se můžeme setkat s porcelánovými konvičkami nejrůznějších tvarů i velikostí, tradičně zdobenými i elegantně jednoduchými. K hlavním přednostem porcelánových konviček patří kromě krásného designu i jejich snadná údržba. Zvolíte-li si pro přípravu čaje konvičku z porcelánu, budete zaručeně spokojeni.
Kamenina je mezistupněm mezi keramikou a porcelánem. Dělí se na měkkou a tvrdou a vypaluje se při 1200 - 1300°C. Tvrdá kamenina, ze které jsou čajové konvice vyrobeny má minimální nasákavost, je nepropustná a zvonivě tvrdá. Velkou výhodou kameninový čajových konviček je dlouhá doba, po kterou zůstane čaj v konvici teplý.
Login and Registration Form