Milk Ooolong, neboli Jin Xuan Nai Xiang, je čaj opředený řadou tajemství. Co přesně ovlivňuje sladkou chuť a karamelově mléčnou vůni „mléčného oolongu” není přesně známo a výrobní proces je výrobci přísně střežen.
Můžeme se dočíst, že při procesu zpracování a následném zavadnutí čajových lístků je používána mléčná pára nebo například, že čajové lístky jsou po zavadnutí namáčeny v mléčné esenci. O výrobě mléčného oolongu se traduje také mnoho legend a pověr, z nichž jedna říká, že mléčný oolong se vyrábí ze speciálních čajovníků rostoucích v mlhou opředených taiwanských horách, a že právě tato hustá mlha čajovým lístkům propůjčuje jejich jedinečnou chuť. V neposlední řadě, bychom mohli také věřit legendě, která říká, že čajovníky jsou v zahradách polévány mlékem a posypávány cukrem. Hezká představa, co říkáte? Teď už zbývá jen připravit si Milk Oolong a nechat své myšlenky toulat se po pláních plných zelených čajových lístků komíhajících se v letním vánku a přemýšlet o tom, jak je tomu asi doopravdy.
Výrobce: Gringos & Tea s.r.o., Žižkova 703/72, Ústí nad Labem, 400 01
Skladování: Uchovejte v temnu a suchu
Minimální trvanlivost: 2 roky
Login and Registration Form