Kawayanagi sencha

  • Kawayanagi sencha
  • Kawayanagi sencha
  • Kawayanagi sencha nálev

Kawayanagi - zelený čaj

Dostupnost: Skladem

110,00 Kč
Čaj Kawayanagi pochází z města Uji, druhého největšího města ležícího v japonské prefektuře Kjóto vyhlášené pěstováním kvalitního čaje. Sbírá se v pozdním létě a je tvořen velkými a silnými čajovými lístky, které jsou vytříděny během zpracování čajů Sencha a Kabusecha. Jedná se o lehký čaj s nižším obsahem kofeinu, jehož chuti dominují kyselejší tóny a osvěžující aroma připomínající vůni čerstvě posečené trávy.

Země původu: Japonsko

* Povinná pole

110,00 Kč

Čaj Kawayanagi je v Japonsku velmi oblíbený pro svou osvěžující chuť a menší množství kofeinu, než je tomu zvykem u ostatních japonských čajů.


Čaj Kawayanagi se liší zejména velikostí čajových lístků. Ty jsou dlouhé, rovné a mnohem větší i silnější. Jejich barva je tmavě zelená a krásně lesklá. Výjimkou nejsou ani celé čajové lístky včetně stonků. Jejich vůně je velmi svěží, připomínající vůni čerstvé máty. Nálev světle zelené barvy poskytuje plnou a přesto hladkou a jemnou chuť, která postrádá jakoukoli těžkost či trpkost. Čaj je celkově velmi lehký a osvěžující s travními tóny.

Čaj Kawayanagi pochází z města Uji, které je po celém Japonsku vyhlášeno pěstováním kvalitního čaje. Město leží na stejnojmenné řece a vyznačuje se velice bohatou půdou a mírným klima, které je pro pěstování čajovníků nezbytné. Uji je nejstarší oblastí v Japonsku, kde je čaj pěstován. Sídlí zde přední výrobce kvalitních japonských čajů, společnost Marukyu Koyamaen, která se svými čaji pravidelně vyhrává ty nejprestižnější japonské čajové soutěže.

Jednu čajovou lžičku (4-6 g) zalijeme 250 ml převařené vody o teplotě 60-70 °C. Pro přípravu čaje v čajové konvici přidáme lžičku čaje navíc. První nálev necháme louhovat 2 až 3 minuty. Každý další nálev necháme louhovat o 2 minuty déle. Připravit si můžeme až 5 nálevů v závislosti na kvalitě a množství čaje.

4 až 6g
70 - 80 °C
2 až 3 minuty / 6 až 8 minut