zelený čaj dračí perly

  • jasmínový zelený čaj dragon pearls

Jasmine Dragon Phoenix Pearls - zelený čaj

Dostupnost: Skladem

239,00 Kč
Jasmin Dragon Phoenix Pearls se řadí k nejoblíbenějším čínským ochuceným čajům. Vyznačuje se tenkými a slabě ochmýřenými čajovými lístky těsně svinutými do malých kuliček s velmi intenzivní jasmínovou vůní. Setkat se můžete také s názvy Jasmínové dračí perly, Jasmínové dračí oči, Mo-li Tian Mu Long Zhu či Tchien-mu lung ču.

Země původu: Čína

* Povinná pole

239,00 Kč

Čaj Jasmin Dragon Phoenix Pearls je charakteristický nejen tvarem čajových lístků, ale především opojnou jasmínovou vůní, která přetrvává i dlouho po dopití čaje.


Nálev světle žluté barvy poskytuje jemnou a mírně nasládlou chuť, ve které jsou dobře rozpoznatelné květinové tóny. Zalijeme-li nálev vodou o vyšší teplotě, chuť čaje bude více dřevitá a mírně trpká. Čaj doporučujeme připravovat ve skleněném nádobí, abyste si mohli naplno vychutnat krásný pohled na pomalu se rozvíjející čajové lístky. Z kuliček nejdříve vyraší dlouhé lístky až se nakonec kulička rozpadne v celistvé výhonky. Čajové lístky svou chuť uvolňují déle, než je tomu zvykem u ostatních zelených čajů a udržují si ji i po mnoha zalitích.

Mapa Číny

Výroba čaje

Pro účely jasmínového čaje jsou čajové lístky sbírány brzy zjara, následně jsou lehce sušeny a před úplným dosušením se uloží do chladných místností. V létě, kdy jasmín kvete se začíná s jejich tzv. ovoňováním. Drobnější a ještě nerozvinuté květy jasmínu jsou sbírány ručně a následně jsou smíchány s čajovými lístky v místnosti, kde je udržovaná teplota v rozmezí 35 až 40 stupňů Celsia. Při této teplotě se začnou květy jasmínu otevírat a uvolňovat do čaje svou vůni. Ovoňování se provádí několikrát za sebou. Jakmile je proces u konce, květy jasmínu se z čajových lístků odfouknou ventilátory a čajové lístky jsou následně došušeny a rolovány.

Pro přípravu čaje Jasmin Dragon Phoenix Pearls použijeme 2 až 3 gramy čajových lístků a zalijeme je 250 ml převařené vody o teplotě 80 až 85 °C. První nálev necháme louhovat 5 minut, další nálevy 5 a více minut. Připravit si můžeme až 6 nálevů v závislosti na množství použitých lístků.

2 až 3g
80 - 85 °C
5 minut

Možná Vás zaujme i následující