Genmaicha - zelený čaj

Genmaicha - zelený čaj

Dostupnost: Skladem

115,00 Kč
Genmaicha je ochucený zelený čaj, jehož název v překladu znamená „Čaj s hnědou rýží”. Jde o zvláštní typ ochuceného zeleného čaje, k němuž jsou přidávána hnědá zrnka opražené rýže. Základ čaje tvoří zelený čaj Sencha.

Země původu: Japonsko

* Povinná pole

115,00 Kč

Chuť čaje Genmaicha je výrazná, lehce uzená s mírně ořechovým a nahořklým odstínem. Světle žlutý nálev má velice příjemnou dřevitou vůni.


Čaj Genmaicha je v Japonsku považován za osvěžující nápoj vhodný k celodennímu popíjení. Používá se často také v sushi barech a restauracích, jelikož jeho chuť se k sushi výborně hodí a neutralizuje chuť čerstvých ryb.

Historie čaje

Dříve byl v Japonsku čaj Genmaicha oblíbený zejména během náboženských půstů, kdy rýže obsažená v čaji pomáhala lidem zapomenout na hlad. Ze stejného důvodu se mu kdysi říkalo „lidový čaj”. Chudí vesničané čajové lístky nastavovali praženou rýží, aby tak zvětšili objem čaje.

Příprava čaje Genmaicha je stejná, jako u ostatních zelených čajů. Překvapit Vás ale mohou rýžová zrnka, která během pražení praskla a drží se na hladině. Tato pražená zrnka připomínají pop corn. Proto se někdy u čaje Genmaicha můžeme setkat i s názvem „popcornový čaj".

Jednu čajovou lžičku (3-4 g) čaje zalijeme 250 ml převařené vody o teplotě 80-85 °C a necháme louhovat 2 až 3 minuty. Druhý nálev necháme louhovat 5 minut. Je možné připravit si 1 až 2 nálevy.

3 až 4g
80 - 85 °C
2 až 3 minuty