Lapacho s pomerančem

  • Lapacho
  • Lapacho s pomerančem
  • sypaný čaj Lapacho pomeranč

Lapacho Orange

Dostupnost: Skladem

69,00 Kč
Čaj Lapacho se řadí mezi tzv. nečaje, jelikož se nevyrábí z listů čajovníku. Získává se drcením červené kůry stromu Lapacho, latinsky Tabebuia serratifolia, který pochází z Jižní Ameriky a roste zejména na území Argentiny, Brazílie, Bolívie, Paraguaje a Peru. Stromy dorůstají do výšky až 20 metrů a nejstarší z nich jsou staré neuvěřitelných sedmset let.

Země původu: Brazílie

* Povinná pole

69,00 Kč

Lapacho je chuťově vynikající čaj. Díky absenci kofeinu jej navíc mohou konzumovat i těhotné a kojící ženy, stejně jako děti, které si Lapacho často oblíbí pro jeho svěží a lehce nasládlou chuť a netradičně vypadající červenou kůru.


Kromě svěží chuti patří k přednostem Lapacha také jeho léčivé účinky, které znali již dávní Inkové. Lapacho má pozitivní vliv na obranyschopnost našeho organismu a je proto vhodný zejména při prvních příznacích chřipky a nachlazení. Připisují se mu také významné léčivé schopnosti zejména při horečnatých onemocněních. Čaj Lapacho působí protizánětlivě a posiluje srdce a krevní oběh.

 

Lapacho můžeme použít také k odstranění škodlivin z našeho těla. Díky látkám v něm obsažených se naše tělo dokáže zbavit odpadních látek i nebezpečných kovů. Lapacho proto bývá doporučováno například po ukončení chemoterapie.

Složení:

lapacho (min.93,8%), pomerančová kůra (min.2,8%), aroma

Čaj Lapacho si připravíme zalitím 1 až 2 lžící Lapacha, které zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Na mírném ohni čaj 5 minut povaříme a necháme dalších 15 minut louhovat. Nápoj slejeme přes sítko a můžeme podávat. Lapacho je možné pít teplé i studené. Denní doporučená dávka jsou 2 až 3 šálky čaje denně.

6 až 12g
přivedeme k varu
5 minut vaření / 15 minut louhování